NorwegianTruckModelClub
Petter og Adrian Lund
Home
Om oss/About Us
Linker
Kontakt oss/Contact
Modell bilder/Model Gallery
Guest Gallery
Utstillinger /Shows
Diverse bilder/Other pics.
Gjengen/The Gang

bilde292smaller.jpg

Petter's 3. Scania T-580

bilde293smaller.jpg

scaniatiicropt.jpg

Scania T580 based on converstionkit from German Mr.Kissman.

tscaniabyplundcropt.jpg

img3709resize1.jpg

Adrians Scania 143 Streamliner

img3742resize1.jpg

Adrians Volvo FH 12 in Toten Transport AL livery. Tridemtrailer is completly scracthbuilt.

totenmodell026medium.jpg

johnasle006small.jpg

DAF XF bult nearly out of the box. Just fitted an tagaxel behind the original kit. Truck painted with Alclad prismatic who changes color it different angel and lights.

johnasle2016smaller.jpg

daf029.jpg

Adrian's DAF XF inspired by swedish custumtruckbuilder and owner Thurhagen. Tanktrailer built by Petter

dafxf011.jpg
dafxf005.jpg

Volvo FH 12 Lowrider
 Åpen flatbil for transport av nye krok-/liftcontainere. 6x2 boggi og snøkjettinger fra KFS , verktøyskap fra M&G Moulding og diseltank fra en
Daf. Dessuten har det gått med noe plasticard.

fittings006.jpg
fhflat049.jpg
fhflat044.jpg

Volvo VN på Toten !

Adrian har endelig fått lakken til Volvo VN til Kjell Nerødegård på Toten. Etter lakkering var det bare å sette sammen delene og ha på dekalene. Baktavle og tavla bak hytta er selvlaget  og lakkert med Alclad. I tillegg er det montert halvskjermer.

vn035.jpg

vn029.jpg

 MAN TGA 480 XXL 6X2

Modell av MAN TGA nyregistrert og tatt i bruk av transportpartner as august-05. Dette er en MAN TGA XXL 480 6x2  5 Star edition. Framfelgene er fra KFS men dekkene er den medfølgende dimensjonen som er breddet ved å dele og lime sammen 2 dekk. Jeg synes supersingel trailerdekk blir for store. Verktøyskap og diseltank er fra M&G Moulding og sprayet med Alclad II-lakk mens gangbordet også er fra KFS.
Dekalene er printet ut på dekalark fra Blekkskriveren.no

man0574.jpg
man0585.jpg
man0573.jpg
man0575.jpg

SCANIA R500 LOWRIDER

1scania0529.jpg

1scania0526.jpg

Nye Scania 'n fra Italeri i fargene til Transportpartner as. Denne bilen ble reg. 1 august 2005 og er et lavprofilchassi. Modellen er derfor utstyrt med lavprofildekk kjøpt fra KFS i England. Framfelgene er også derfra men der her dekkene byttet ut med en mindre dim. Rammen er skjøtet på med boggiaggregat fra KFS. Orginalen skal bygges om i Sverige i januar med blanke skap, diseltank og gangbord. Modellen har derfor også dette midlertidig. 

gruppebilde.jpg

gmm039small.jpg

Lavtbygget megatralle med 19,5 supersingel hjul

gmm030small.jpg

1img0547.jpg

1scania0530.jpg

Volvo FH12 Globetrotter krokbil diorama

krokvolvofh12iii.jpg

Dette er en 2001 Volvo FH12 460  orginalt med Joab krokpåbygg. Påbygget her er fra KFS i England og ikke helt autentisk med Joab. Bilen har eller ikke blitt konvertert til hel- luftfjæring men har parabel som i byggesettet fra Italeri. Figurene er fra tilbehørsettet til Italeri. Har komplettert interiøret med litt cab-junk fra KFS. Bl.a er det et par briller på dashbordet sammen med en kassett og noen CD-plater. De er så små at man må nesten vite at de er der for å oppdage dem. Ellers er framhjul og felger breddet.  Jeg deler to orginaldekkk og limer dem sammen igjen for å få dem bredere.
 

krokvolvofh12iv.jpg

Underlaget og figurene har jeg fått hjelp til av min sønn Gustav som er expert på å lage  wargames. Dette var orginalt en skjærefjøl med grop for knivskjeftet men det har blitt en liten dam. Ganske fornøyd med resultatet som ble gitt i 50 årsgave til min sjef Kai i transportpartner as. 

krokvolvofh12i.jpg

freightliner004.jpg

Adrians Freightliner ble nesten ferdig til Momarken 11.juni. Holdt på til kl.0200 og måtte opp kl.0530 for avreise til Mysen.
Han måtte lime på sideskjørtene mens vi stillte opp modellene.
Lakkert svart med spray boks og håndmalte gullstriper.

freightliner001.jpg

Scania 144 Rally Team Rig 

fantasyscaniaracerig.jpg

rallyteam2.jpg

Denne Scania er en del av Italeris Fruit sett hvor lysbøyla er selvlaget ellers er det rett ut av boksen med litt extra tilbehør fra Italeri's Truck assorices. Tralla er bygget av gamle deler etter gamle byggesett. Også denne har Adrian vært med å bygge. Porcshen er et Revell og BMW er et Burangosett som Adrian har satt sammen. Her har vi også brukt sprayboks på Scania m/tralle.Denne bygde vi i 2003

  På det siste bildet er det en Subaru og en Nissan Skyline som begge er bygget av Adrian. Disse er begge Tamiya sett.

petterstralle2.jpg

Adrian's Scania med en skaptralle som er under bygging. Tralla er ikke helt ferdig ennå !  Desember -04

pettersscaniat013.jpg

Scania T-164 580 6x4 fullført Feb. 05  Italeri Millenium med konverteringsett fra KFS (T-Scania og 6x4 kits) pluss noe annet tilbehør. Dvs. at dette ble en ganske kostbar sak.

pettersscaniat015.jpg

Masse maskering og lakkering med sprayboks før delene ble limt sammen. Griffin på bakvegg er sprayet på flake-lakk i bunnen og håndmalt Griffin ovenpå. Bakveggen på Scania er ikke den enkleste å male ...
Dekaler ellers ble innkjøpt fra tyske Decal-Print.de
Har også brukt noe Chrome-foil på speilene og som strapps rundt disel- og luft-tanker.  Framdekkene ble også breddet.

pettersscaniat014.jpg
1img0554.jpg
pettersscaniat004.jpg
pettersscaniat008.jpg
pettersscaniat018.jpg
trallechassi.jpg

petters5003.jpg

Her er tralla under bygging ! Skapet kommer fra "gamle" Italeri Thermo tralle mens chassiet kommer fra Italeri's nye gardintralle. Chassiet måtte derfor kortes inn og vi har laget langboggi. Det meste er lakkert med spraybokser som krevde en mengde maskering. Kun omrisset til Scanialogoen er håndmalet. Det skal komme blanke hjulkapsler. Kommer i første omgang en treakslet Scania R144 eller R164 foran. Har veldig lyst til å skaffe oss en T-Scania senere da tralla er såpass kort.

petters1.jpg

Her er tralla ferdig 12.desember-04. Nå gjennstår å bygge en passende trekkvogn ! Det ble snutebilen over...

petters4.jpg

insireradaveng_stimmerbil.jpg

scania017.jpg

Her er den første lastebilen Adrian var med å på å bygge. Det var også første modellen hvor vi brukte spraylakk. Selve byggesettet er nesten ut av boksen Italeri Scania Millenium m/gamle Italeri frysetralla. Lysbøyle og Elgfanger er selvlaget. Bygget i 2001/02 da Adrian var 14 år. Lakken er inspirert av svenske T.Eng's fine tømmerbil.

scania014.jpg

flowerscania011.jpg

Flower Power ! Scania med påbygg fra Yamaha T&T-kitet.
Bygget av Petter våren -05 . Tenkte bygge hestetransport men det ble blomsterbil med så mye ledige blomsterdekaler. Testet ut noen fargekombinasjoner. Det styggeste kona har sett !!!

flowerscania007.jpg

flowerscania009.jpg

Denne Actrosen var faktisk Adrian's første byggesett. Dette er et Revell-sett som er "bygget rett ut av boksen" og håndmalt. 

adriansmbactros.jpg

koksbilar.jpg

Disse to Volvo har jeg bygget etter forbilde av to av de bilene som vi har på jobben. Bil og hengeren har vi nå byttet inn i en ny FH. Begge bilene går med kjøkkeninnredning fra Sverige. Bil og hengeren går til Haugesund opp til Bergen mens semien går sørlandet opp til Stavanger.

Bil og hengeren er bygget av Italeri's Volvo FH-12 Cool Truck men bygget om til Globetrotter og til 6x2 med løftelem.Hengeren er scratch-bygget 3-akslet av gamle deler.

Semien er Italeri's Globetrotter XL-70 med gamle frysetralla kun påsatt løftelem, skjermer,verktøykasser og underkjøringshinder.

 Bygget  av Petter 2002 og 2003. 

volvojumboii.jpg

transportpartner1.jpg

Volvo FH-12 460 Ocean Race 2002-modell 6x2. Har nå fullført tralla som er en Kautec Jumbo gardintralle 2002-modell.
Det er en ombygget Italeri rak gardintralle hvor vi har hentet hjul fra en Emek-maskintrailer. Skjermer og annet tilbehør er stort sett  fra "spare part"
Denne er også etter forbilde av bil vi har i egen stall.  Bygget 2004
Hilsen Petter og Adrian

man.tga.jpg

Dette er den bilen jeg, Adrian, har bygd aller mest på selv. Jeg har gjort alt med unntak av litt av lakkeringsarbeidet på eksteriøret men all design og fargesammensetning er mitt verk. Trekkvogna er Italeri's MAN TG-A, mens hengeren kommer fra Italeri's Subaru World Rally team. Bygget "rett ut av boksen" med unntak av bredding av framdekkene. Bygget 2004
 
Av andre prosjekt under bygging kan vi nevne to Subaru Impreza rallybiler og en Nissan Skyline R34, som kommer til å bygges i The Fast and the Furious stil. 
Hilsen Petter og Adrian.

mantga.jpg

Team Subaru by Adrian

picture070.jpg
pettervolvofh161.jpg

Volvo FH-16 520 99-modell. Dette er en modell av transportpartner as sin  første krokbil. Krok-påbygg , alu-skjermer  og  slamlocks kommer fra KFS i England. Framdekk og felger er laget bredere ved å dele to normale dekk og lime dem sammen igjen for å få 8-tonns foraksel. Ellers noe ekstrautstyr fra Italeri's tilbehørsats. Kufangeren er selvlaget og jeg er ikke helt fornøyd med den. Ble faktisk mer avslørende på bilder.  Boggi og rammeforlengelse er en ekstra bakpart fra et identisk byggesett. Bilen har orginalt påbygg fra Joab mens påbygget fra KFS avviker dessverre noe fra dette.
Men pytt au. Er ganske fornøyd med resultatet tross alt.
Bilen er nå bytte ut med en ny FM-12 460 Globetrotter som er mye mer økonomisk. Fullført  av Petter 2004
 
Har i tillegg  på gang /påbegynt:
1 Globetrotter FH-12 krokbil 
1 Scania 144 trekkvogn 6x2
1 Scana 143 Streamline 6x2 trekkvogn
1 Scania 143 plan- eller skapbil
Diverse skaptraller...
 

volvofh162.jpg

2 Volvo FH12 460 fra transportpartner as bygget av Petter

tp2volvo.jpg

Framdekk og pusher er 2 vanlige dekk kuttet i 2 og limt sammen igjen for å få 8-tonns dekk. Ellers brukt 6x4 bakaksler fra KFS noe modifisert på pusher bilen. Brukt  Bare Metal folie i lykter og speil. Diseltanker på pusher er en lang tank kuttet i mindre deler. Ellers markeringslys bak og slamlocks også fra
KFS.  Ferdig bygget september 2004. 

Begge med "Ekeri-traller" ! Gammel og ny Italeri thermotraller.

tpvolvo1.jpg
tpvolvo2.jpg

1img0549.jpg

volvothermo004.jpg
volvothermo002.jpg

Adrian's Skyline med dekaler fra nyeste Volvo-sett fra Italeri. En ung gutts drømmebil ! Måtte bare ta den med selv om det ikke er en lastebil.

picture052.jpg

To gamle byggesett fra flere år tilbake malt med pensel.
 Ford Aeromax og Scania T142 Globetrotter

pettersscania.jpg
pettersford.jpg